Toertocht Omloop der Kempen (20-05-2018) start en finish in Veldhoven

Beoordelen:
Nog geen stemmen

Toertocht Omloop der Kempen (20-05-2018) start en finish in Veldhoven

Toertocht over parcoers Wielerklassieker

“Toertocht op parcours Wedstrijdklassieker”

Een primeur bij de 70e jubileum-editie van dé wielerklassieker SIMAC Omloop der Kempen in de KNWU Topcompetitie.  Want dit jaar kunnen op de wedstrijddag zondag 20 mei, ook toerfietsers, mountainbikers of e-bikers het identieke parcours ervaren!

We zien het bij de Europese klassiekers van de profs ook steeds vaker; een toer- prestatietocht rijden over het identieke parcours en op dezelfde dag als de wedstrijd. Dit jaar dus ook als primeur in de Brabantse Kempen. De start en finish zijn zoals vanouds in het gezellige Veldhoven-Dorp. Nu er op de wedstrijddag gereden wordt, gaan dus ook de toerfietsers vertrekken en finishen in dezelfde ambiance zoals later diezelfde zondag, ook de wielrenners in de Topcompetitie-klassieker. Dus inclusief finishstraat, finishboog, VIP-tent, grote publieke belangstelling, enzovoort! En reken maar dat er hier zo nu en dan zeker nog wel een sprintje zal worden uitgeperst na een tocht door de Kempen van respectievelijk 65, 100 of 165 kilometer.

Direct na het vertrek vanuit Veldhoven duiken de toerfietsers de Kempen in en zullen ze de Zuid-Oost Brabantse Kempen gaan ervaren via een prachtig uitgestippelde en gemarkeerde route over de mooiste landelijke weggetjes en door ontelbare pittoreske Kempische dorpjes. Daarbij ook de 'Acht Zaligheden' met ondermeer de Weebosch, Knegsel, Hulsel, Hoogeloon en vele pareltjes meer. Bij terugkeer in Veldhoven zullen veel deelnemers zich waarschijnlijk pas realiseren dat er in het dichtbevolkte Nederland op de fiets dus tóch nog echt rust te vinden is. Gegarandeerd een onvergetelijke ervaring!

De organisatie rekent met deze primeur op zondag 20 mei, de wedstrijddag, automatisch ook op een groot aantal deelnemers. Er is daarom ook een limiet bepaald. Het is dus aan te raden om u tijdig aan te melden. Dan bent u verzekert van uw deelname aan deze jubileum-editie van de 70e SIMAC Omloop der Kempen. En omdat deze wedstrijdklassieker met 70 edities de op een-na oudste van Nederland is, wordt dit gevierd. Ook na uw terugkeer in Veldhoven-Dorp is er van alles te beleven in het epicentrum van het wielerweekend met de toertocht, de wedstrijdklassieker en criteriums. Een perfect locatie om op het gezellige terras te herstellen van de inspanning en over uw prestatie na te praten. En kunt u samen met ontelbare andere wielerliefhebbers ook de doorkomsten en de finish van deze wedstrijd-wielerklassieker live ervaren. Er is zelfs een reële kans dat u zichzelf op TV gaat zien!

Want op het populaire TV-sportkanaal Eurosport 1 zal, direct na afloop van de etappe in de eveneens verreden Ronde van Italië, het verslag van deze 70e SIMAC omloop der Kempen worden uitgezonden.

Kortom, Veldhoven staat bol van het fietsen deze eerste Pinksterdag, en daar mag u als ambitieuze toerfietser met racefiets, met mountainbike of als recreant met e-bike, dus absoluut niet ontbreken.

Aanmelden kan vanaf nu eenvoudig via www.omloopderkempen.nl/toereditie2018

Hier vindt u ook alle aanvullende informatie over deze NTFU Toereditie van de Simac Omloop der Kempen.

"Toeren over het wielerklassieker parcoers met een finish in wedstrijdambiance"