Start trainingen Wieler Toer Trimclub 'Vlug Trug'

Beoordelen:
Nog geen stemmen

Start trainingen Wieler Toer Trimclub 'Vlug Trug'

Inschrijving geopend

Je wilt gaan wielrennen, leuk! Wieler Toer Trimclub ‘Vlug Trug’ uit Den Dungen start op 17 maart 2018 opnieuw met een 4-weekse training wielrennen voor starters en gevorderden. Bij voldoende belangstelling wordt ook gestart met een aparte damesgroep.

Onder leiding van ervaren trainers wordt in vier weken gewerkt aan basistechnieken zoals remmen, schakelen, bochtentechniek, groep rijden. De trainingen duren ongeveer 3 uur per keer en zijn ook geschikt voor wielrenners die al enkele jaren op de fiets zitten, maar nog niet eerder een training hebben gevolgd.

Naast aandacht voor remmen en schakelen, wordt ook aandacht besteed aan thema’s als veiligheid, zithouding, dorstlesser en voeding.

“Waarom is deze training leuk om te volgen?”
Een van de vorige deelnemers schrijft: "Na zo'n 20 jaar ben ik weer op de racefiets gestapt. Na veel leuke verhalen te hebben gehoord over Start-to-Bike bij Vlug Trug, besloot ik om na aankoop van mijn nieuwe fiets als start deze clinic te volgen. Dit omdat ik eigenlijk wel in een groep wilde fietsen, maar hoe werkt dat nou precies..."

De deelnemer vervolgt: "Onder de deskundige begeleiding van Hennie en Bart leerden we in 4 weken onder andere een noodstop maken, bochten rijden, sur-place 'fietsen', banden verwisselen, klimmen en dalen, maar bovenal zeker en veilig op de fiets zitten. Elke week gingen we na de technische training nog een tochtje fietsen, waarbij we leerden in een groep te fietsen en carrousel te draaien. Op de terugkomdagen fietsten we naar fietscafé de Velosoof in Eindhoven en oefenden we onze klim- en daalcapaciteiten in de heuvels bij Berg en Dal. Leerzaam en leuk om te doen."

Start 17 maart 2018
De eerste trainingsdag start op zaterdag 17 maart 2018 bij Boer Goossens in Den Dungen om 09.00 uur. De overige trainingsdagen zijn gepland op 24, 31 maart en 7 april 2018. Terugkomdagen worden nadien in overleg gepland.

Het wielrennen bij Vlug Trug kun je op elk niveau beoefenen voor nog meer plezier en lol. Iedereen kan zich nu alvast voorinschrijven via Start 2 Bike.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jeanne van Beekveld op telefoonnummer 06 17709744.

Jij wilt gaan wielrennen, leuk! Schrijf je in voor de wielertrainingen in Den Dungen.
Contact: Jeanne van Beekveld (0617709744)