Pop-up fietsroutes ‘Bij ’s mam in de keuken’ in Brabant

Beoordelen:
Gemiddeld: 5 (2 stemmen)

Pop-up fietsroutes ‘Bij ’s mam in de keuken’ in Brabant

30 april 2018 - Twee pop-up fietsroutes zijn vanaf 12 mei 2018 drie weekenden te fietsen in regio Hart van Brabant. Thema van de routes is ‘Bij ’s mam in de keuken’. Onderweg kom je langs bijzondere locaties, waar je gratis kunt deelnemen aan activiteiten zoals pannenkoeken bakken en thee plukken.

De pop-up routes zijn een nieuw routeconcept van Routebureau Brabant, waarbij beleving onderweg centraal staat. Met de twee pop-up fietsroutes wil Routebureau Brabant bezoekers stimuleren om niet alleen te genieten van het fietsen, maar onderweg ook de tijd te nemen en zich te laten inspireren. Iedere zaterdag en zondag van 12 mei tot en met 27 mei zijn de twee routes te fietsen tussen 10.30 uur en 17.00 uur.

Pluk je eigen thee
Elke route voert je langs drie bijzondere locaties. Op het ene rondje start je bijvoorbeeld met de geur van versgebakken brood bij Bij Robèrt in Oisterwijk en proef je hoe de Trappistinnen leefden bij Hemels Eten & Drinken in Berkel-Enschot. Op het andere rondje kun je onder meer je eigen thee plukken in de pluktuin van Sprankenhof in Udenhout en bak je zelf je pannenkoek op open vuur bij Zorgboerderij De Locatie in Vlijmen.

Extra traktatie op Moederdag
Op vertoon van de route-flyer krijg je gratis toegang tot de deelnemende locaties. Op Moederdag 13 mei geldt een speciale actie: die dag krijgen bezoekers op elke locatie een bijzondere traktatie. Download de route-flyer en bekijk het volledig programma op brabantcelebratesfood.com/popuproute. Na 27 mei 2018 zijn de routes nog steeds te fietsen maar vervalt het aanvullende programma.

Bij ’s mam in de keuken
Noord-Brabant is in 2018 European Region of Gastronomy. Dat wordt in de hele provincie gevierd met het programma ‘Brabant Celebrates Food’. Onder het thema ‘Bij ’s mam in de keuken’ laten ondernemers uit de regio Hart van Brabant zien wat ze op het gebied van eten en drinken in huis hebben. Deze pop-up-fietsroutes zijn daar onderdeel van. Ze zijn tot stand gekomen in samenwerking met de regio Hart van Brabant en Midpoint Brabant Leisure.

Kom jij kijken en proeven bij ’s mam in de keuken?
Contact: Janneke Scheepers (0620964998)