Open Moergestels Kampioenschap Mountainbiken voor recreanten

Beoordelen:
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Open Moergestels Kampioenschap Mountainbiken voor recreanten

Stichting Wielerronde Moergestel/Oisterwijk organiseert op zondag 17 juni 2018 het 'Open Moergestels Kampioenschap' voor mtb-recreanten. Die dag strijden ook vijf wedstrijdcategorieën in de ATB Cross competitie

Het Open Moergestels Kampioenschap is een extra klasse speciaal voor de fietsrecreant zonder licentie of wedstrijdervaring. 'Open' betekent dat iedereen kan meedoen, dus ook van buiten de gemeente grenzen.

De organiserende stichting kwam op dit idee na diverse verzoeken van mountainbike-liefhebbers. Steeds meer recreanten trekken er wekelijks met hun mountainbike op uit. Vaste routes worden aangedaan en onderling wordt gekeken wie de krachtigste benen heeft. Zij willen ook graag eens de geweldige sensatie beleven van een professioneel parcours. 

Technisch parcours
De wedstrijd vindt plaats op het gevarieerde parcours 'De Heiberg' in Moergestel, met technische single tracks en de vele hoogteverschillen. Je kunt je eigen rit rijden of de strijd aangaan met anderen voor het 'kampioenschap'. 

Praktische informatie
Het 'Open Moergestels Kampioenschap Mountainbiken' wordt op 17 juni gehouden om 14.30 uur. Deelname bedraagt 8 euro en is inclusief een verplichte verzekering. De route is uitgepijld. Aanmelden kan tot en met 16 juni door een bericht te sturen aan info@wielrennen-moergestel.nl onder vermelding van naam, adres en geboortedatum (deelname vanaf 16 jaar).

De locatie is het parcours ‘de Heiberg’ aan de Zandstraat in Moergestel (tussen nr. 12 en nr. 14). Parkeren kan in de directe omgeving. Toegang is gratis. De overige wedstrijden starten om 9.00 uur. Kijk voor meer informatie op wielrennen-moergestel.nl of atbcross.com.

Tijdens het Open Moergestels Kampioenschap Mountainbiken beleven fietsrecreanten de sensatie van een professioneel parcours.
Contact: H.cornelis (0651850822)