Handboek 'Bike Guerrilla' vol fiets-promotieacties

Beoordelen:
Gemiddeld: 5 (2 stemmen)

Handboek 'Bike Guerrilla' vol fiets-promotieacties

Met stappenplannen en tips voor organisaties en gemeenten

Beschilderde fietsen op Facebook, ijsjes voor fietsers, een fietstunnel ingericht als gezellige woonkamer: voorbeelden van 'Bike Guerilla's' om het fietsen promoten. Hoe kun je nu als organisatie of gemeente zelf aan de slag met zo'n gedragsactie? Dat lees je in het nieuwe Handboek Bike Guerilla.

De afgelopen vier jaar hebben NHTV-studenten Urban Design in opdracht van de gemeente Breda zo’n twintig Bike Guerilla’s bedacht en uitgevoerd. De acties zijn aardig, vriendelijk, confronterend en soms disruptief, maar vooral: ze zijn eenvoudig uitvoerbaar tegen lage investeringen. Iedere organisatie of gemeente in Brabant kan er zo mee aan de slag.

Handboek Bike Guerilla
Daarom is nu in samenwerking tussen de NTHV, gemeente Breda, provincie Noord-Brabant en Ons Brabant Fietst het 'Handboek Bike Guerilla' gemaakt. Het handboek staat vol nuttige informatie, voorbeelden en tips voor Bike Guerilla's. Zo lees je:

- theorie en achtergronden over het fenomeen Bike Guerilla;
- wat je als organisatie of gemeente met een Bike Guerilla kunt doen;
- beschrijvingen van twintig succesvol uitgevoerde Bike Guerilla's;
- Guerilla ActSheets met concrete stappen, doelen, doelgroepen en kosten; 
- do's en dont's;
- de mogelijkheden voor subsidie en de inzet van studenten.

Bike Guerilla video's
Benieuwd naar wat een Bike Guerilla inhoudt? Bekijk de pareltjes van afgelopen jaren (2014-2016) op Shaping Society of in het youtube kanaal van Ons Brabant Fietst. Onderstaand een video uit de 2016-editie. Download hier het Handboek Bike Guerilla.

Go viral or go home!
Contact: Ineke Spapé (076 5332634 of 06 2611 0860)