publicatiedatum: 13-10-2017

Twee Brabantse versterkingen voor WaowDeals Procycling

Met Monique van de Ree (29) en Pauliena Rooijakkers (24) voegt WaowDeals Pro Cycling nog eens twee namen toe aan de selectie voor 2018. Beide Brabantse rensters hopen bij het team van ploegleider Jeroen Blijlevens een volgende stap in hun carrière te zetten.

Monique van de Ree noemt de overgang naar WaowDeals Pro Cycling een 'stap voorwaarts'. “Vooral de professionele benadering van wedstrijden spreekt me aan. De ploeg weet als geen ander hoe je een koers tactisch ingaat en hoe je als team samen sterker kunt zijn”, zegt ze. “Ik zie ernaar uit om straks samen met m'n nieuwe teamgenoten met een duidelijk plan van start te gaan. Het is mooi om rensters van dit kaliber te ondersteunen. Dat is een rol die nieuw voor me is. Wellicht dat ik zo nu en dan ook een kans kan pakken als dat in het teamplan past. De Belgische klassiekers en Nederlandse omlopen in het voorjaar liggen me goed.”

Ook bij Pauliena Rooijakkers heeft de professionaliteit van de wielerformatie en haar organisatie de doorslag gegeven. “Ik wilde een nieuwe uitdaging die me verder brengt. Bij WaowDeals Pro Cycling heb ik het gevoel dat ik vervolgstappen in mijn carrière kan zetten. Je ziet dat de rensters van deze ploeg samen sterker zijn en dat iedereen erop is gebrand dat één van hen succes heeft. Het geeft me een goed gevoel dat ik daar deel van ga uitmaken. In eerste instantie zal ik vooral een ondersteunende rol krijgen, met name in de wedstrijden waarin het heuvelop gaat”, zegt de Brabantse aanwinst, die blij is met de sterke 2018-selectie.

Deze week werd ook de komst van de Britse Dani Rowe al aangekondigd. Eerder al zette Sabrina Stultiens haar handtekening onder een contract bij WaowDeals Pro Cycling, zoals de formatie met ingang van 1 januari heet. Daarmee heeft het team van ploegleider Jeroen Blijlevens duidelijke contouren gekregen voor komend seizoen. Volgende maand komt de nieuwe selectie voor een eerste maal bijeen. De groep gaat dan op kamp naar Australië. Daar wordt de aftrap verricht voor het nieuwe seizoen, dat voor WaowDeals Pro Cycling in januari in de Santos Women’s Tour (ook in Australië) begint. Enkele rensters komen deze winter bovendien uit in de cyclocross.


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.