publicatiedatum: 14-9-2018

Nieuwe wielerklassieker Efteling omloop van Hil en Moer

Auteur Jurgen van Baardwijk

De eerste editie van Nederlands nieuwste wielerklassieker voor junioren, de 'Efteling omloop van Hil en Moer', wordt zondag 23 september verreden. Start en finish van deze wielerwedstrijd zijn in Kaatsheuvel.

Waar voorheen traditiegetrouw de wielrenners hun rondjes tijdens de kermis reden, heeft het wielercomité Kaatsheuvel dit jaar voor een andere opzet gekozen. Er zal een klassieke wedstrijd van 125 kilometer worden verreden door een vol deelnemersveld van junioren jongens, door Kaatsheuvel en omgeving.

De organisatie van deze nieuwe klassieker is in handen van het wielercomité Kaatsheuvel, samen met ervaren wielermensen van wielervereniging De Jonge Renner uit Oosterhout. Eén van hen is Arthur van Dongen, tevens een van de ploegleiders van Team Sunweb.

Ploegenvoorstelling op Anton Pieckplein
Om 12:30 uur begint op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel de ploegenvoorstelling. Maar liefst 150 renners hebben zich ingeschreven, het maximale aantal dat mag starten van de KNWU. Deze renners uit Nederland en België vertegenwoordigen 26 clubs die zich allemaal op het podium voorstellen aan het publiek.

Nadat zij een handtekening hebben gezet en langs de materiaalcontrole zijn gegaan, worden ze verzameld in het startvak. Om 13:30 wordt het startsein gegeven door niemand minder dan Roodkapje samen met de wethouder van de gemeente Loon op Zand. Via de Vossenbergselaan gaan de renners geneutraliseerd richting het parcours, waar de wedstrijd zal losbarsten.

Parcours
Het parcours bestaat uit vijf grote rondes van 20 kilometer, waarna de renners nog driemaal een kleinere ronde van iets meer dan 7 kilometer gaan maken. In de Erasstraat bevindt de finishlocatie zich ter hoogte van de kerk. De finish wordt verwacht omstreeks 16:30 uur.

De Efteling omloop van Hil en Moer staat onder begeleiding van de politie die met behulp van verkeersreglaars het parcours zal beveiligen.

Ga voor meer informatie over deze wedstrijd naar Dejongerenner.nl (kies bij het menu 'Evenementen' de 'Efteling omloop van Hil en Moer' en klik de technische gids aan). Of neem contact op met wielercomité Kaatsheuvel via jurgenvanbaardwijk@hotmail.com.


Informatie
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.