KNWU geeft anti-doping voorlichting aan districten met Rudi Kemna


De KNWU geeft samen met ploegleider bij Giant-Shimano en ex-prof Rudi Kemna in de maanden januari en februari in samenwerking met de Nederlandse Dopingautoriteit door het hele land voorlichting aan districten en afdelingen aangaande de dopingproblematiek die de wielersport de laatste jaren achtervolgt.

Rudi Kemna, die nog maar korte tijd geleden, zelf toegaf tijdens zijn carrière doping te hebben gebruikt, geeft door middel van zijn persoonlijke verhaal aan hoe het zover heeft kunnen komen maar ook hoe we in de toekomst kunnen voorkomen dat de nieuwe lichtingen renners met dezelfde vragen en keuzes worden geconfronteerd.

De voorlichtingsavond staat in het teken van bewustwording omtrent het ontstaan van de dopingcultuur en hoe we als verenigingen, districten, begeleiders en natuurlijk de sporters, veranderingen richting een schone sport kunnen ondersteunen. De KNWU geeft aan anti doping voorlichting hoog in het vaandel te hebben staan en zegt dat dit de komende jaren duidelijk naar voren komt in het beleid dat de KNWU voorstaat en actief wil uitvoeren.

Op dinsdag 11 februari zal er een voorlichtingsavond in het KNWU District ZON plaatsvinden waar Rudi Kemna zijn ervaringen met eenieder wil delen. Het bestuur van het district ZON ondersteunt het project van harte en nodigt alle licentiehouders vanaf de categorie nieuwelingen, maar zeker ook trainers en begeleiders,uit om hierbij aanwezig te zijn. Vanzelfsprekend zijn ouders en partners ook van harte welkom. Dit geldt eveneens voor bestuursleden van verenigingen.

Anton Ganzeboom, bestuurslid (top)sport en talentontwikkeling binnen District ZON: "Wij zijn van mening dat voorlichting over doping een wezenlijk onderdeel van opleiding van sporters behoort te zijn en dat een dopingcultuur geen onderdeel van de wielersport behoort uit te maken noch van enige andere sport. Ik wens iedereen mede namens de collega bestuursleden een sportief en veilig wielerseizoen 2014 toe."

De voorlichtingsavond zal worden gehouden in Cultureel Centrum ’T Spectrum,
Steeg 9 in Schijndel. De informatieavond begint dinsdag 11 februari om 19.15 uur en zal om ongeveer 21.15 uur zijn afgelopen. Om organisatorische redenen wil het districtsbestuur graag weten hoeveel personen er aanwezig zullen zijn. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij het secretariaat van het district ZON, via e-mail: m-spierings@ziggo.nl.

In de bijlage twee artikelen die eerder in de media verschenen over de voorlichtingsbijeenkomsten van de KNWU en Rudi Kemna.

Met doping ben je geen mens meer- Tubantia 27-11-2013

artikel Noord-Hollandsdagblad