Gilze verwacht spannende Midden-Brabant Poort Omloop

In Gilze wordt op zondag 10 juni de achtste editie gehouden van de Midden-Brabant Poort Omloop (MBPO). Deze wedstrijd is voor het eerst onderdeel van een nieuwe internationale competitie: de Holland Cup.

De Holland Cup is ontstaan uit een samenwerking van zes Nederlandse UCI 1.2-koersen. Afgaande op de vier reeds verreden wedstrijden, mogen we in Gilze een aantrekkelijke en spannende wedstrijd verwachten. Van de Midden-Brabant Poort Omloop zal een ruime samenvatting te zien zijn op sportzender Eurosport1.

Sterk deelnemersveld
Het deelnemersveld is alvast veelbelovend. Zo staan alle Nederlandse continentale ploegen aan de startlijn, waaronder het sterke team van SEG Racing Academy. Dit zal er alles aan doen om de leidende positie van Cees Bol te verstevigen. De Nederlandse ploegen zullen echter moeten afrekenen met een aantal sterke buitenlandse teams.

De Midden-Brabant Poort Omloop omvat bijna tweehonderd kilometer koers en vier plaatselijke finalerondjes. Door het smalle en bochtige parcours, inclusief twee kasseienstroken, is het een zware en selectieve wedstrijd. Een massasprint in het centrum van Gilze hoeven we dan ook niet te verwachten.

Ploegentijdrit Gilze
De Midden-Brabant Poort Omloop is onderdeel van het Smits-Etekin Wielerweekend Gilze. Dit evenement kent nog meer aansprekende wedstrijden.

Op zaterdag 9 juni vindt de Ploegentijdrit Gilze plaats voor recreanten en wedstrijdteams. Dit jaar is sprake van een ongekend sterk deelnemersveld. Wat te denken van Team Sunweb, wereldkampioen op het WK Wielrennen 2017 in Bergen? Dit topteam komt nu met onder anderen Ellen van Dijk en Lucinda Brand naar Gilze, ter voorbereiding op de ploegentijdrit in de Ronde van Italië.

De dames gaan de directe strijd aan met de mannen van Elite en Beloften-ploegen als Alecto Cyclingteam en Dutch Food Valley Cycling Team, die op zondag ook zullen starten in de Midden-Brabant Poort Omloop. Kortom, een unieke wedstrijd die nu al voor de nodige reuring zorgt.

Criterium Hart van Gilze
Op zondag 10 juni wordt, gelijktijdig met de Midden-Brabant Poort Omloop, ook nog eens het traditionele criterium Hart van Gilze verreden. Het centrum van Gilze is op 9 en 10 juni wederom het middelpunt van de Nederlandse wielersport.

Recente winnaars Midden-Brabant Poort Omloop
- 2017   Jaap Kooijman
- 2016   Rens te Stroet
- 2015   Twan Brusselman
- 2014   Tom Vermeer

Winnaars Ploegentijdrit Gilze (Elite en Beloften)
- 2017   Destil Jo Piels
- 2016   CT Jo Piels