Deelnemers (55+) gezocht voor fietsveiligheidsonderzoek

De SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) doet onderzoek naar de routekeuze van oudere fietsers (55+). Hierbij ligt de focus op de invloed van de fysieke omgeving op fietsroutekeuze. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Lian Karssenberg (master student Urban Geography aan de Universiteit Utrecht)

Omdat Brabant veel betrokken fietsers kent, zijn wij op zoek naar mensen die graag aan het onderzoek mee willen werken.

Bent u daarbij 55 jaar of ouder en gebruikt u regelmatig de fiets, dan wil ik u graag uitnodigen om hierover met mij in gesprek te gaan.

Dit gesprek zal in de vorm van een interview plaatsvinden, welke maximaal een uur zullen duren. Hierbij wil ik u aan de hand van enkele foto’s en videobeelden factoren, die mogelijk de fietsveiligheidsbeleving beinvloeden, voorleggen. Het onderzoek vindt bij voorkeur plaats binnen kantoortijden, waarbij ik zeker bereid ben om op een locatie in de buurt van uw woon- of werkomgeving af te spreken.

 Het onderzoek vindt plaats in de periode mei-juni 2017.

Als u binnen de gevraagde leeftijdscategorie of kent u iemand die deel zou willen nemen dan wil ik vragen contact op te nemen lian.karssenberg@swov.nl

Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie!