Nieuws

 • 24 nov
  2017

  De Virtual Reality fietssimulator (Cyclespex), ontwikkeld door NHTV Breda, is finalist geworden bij de World Smart City Awards 2017 in Barcelona. De fietssimulator werd geprezen om de innovatieve onderzoeksmethode en om het feit dat de burger zelf centraal staat. Eerder dit jaar was Cyclespex ook al één van de winnaars van de ‘European Transport Innovation Challenge 2017’ in Straatsburg.

 • 23 nov
  2017

  Vanaf nu zijn de 2018 MTB-vignetten weer volop beschikbaar (en direct geldig)! Dit jaar is op veler verzoek het formaat iets kleiner en na het Giro-roze van 2017 is nu gekozen voor Tour de France geel. Met het vignet kunnen mountainbikers gebruik maken van de ruim 125 kilometer MTB-paden van Natuurmonumenten.

 • 23 nov
  2017

  De Brabantse gemeente Etten-Leur is genomineerd voor de titel Fietsstad 2018. De verkiezing wordt georganiseerd door de Fietsersbond. 

  De kandidaat-steden worden beoordeeld door een deskundige jury die op 16 januari de winnaar bekend zal maken tijdens de bijeenkomst 'Toekomst van de Fiets' in Utrecht.

 • 22 nov
  2017

  Elektronicabedrijf Alecto uit 's-Hertogenbosch is de nieuwe hoofdsponsor van het Baby-Dump cycling team. De inmiddels bekende groene Baby-Dump shirts maken na negen seizoenen plaats voor het blauw van Alecto. 
   

 • 22 nov
  2017

  De Fietsersbond is een petitie gestart waarin ze alle webwinkels oproept hun pakketjes te laten bezorgen door fietskoeriers. Die zijn even snel als busjes, maar veel schoner, aldus de bond. 

 • 22 nov
  2017

  In Brabant is vanmorgen in Dongen met de ondertekening van een bestuursovereenkomst de aftrap gegeven voor de realisatie van de F261, de snelfietsroute tussen Tilburg via Loon op Zand naar Waalwijk. De F261 krijgt als eerste snelfietsroute speciale bewegwijzering (wayfinding).

 • 20 nov
  2017

  Bondscoach Gerben de Knegt heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de wereldbekerveldrit in het Duitse Zeven op zondag 25 november. In totaal zijn 15 Brabantse renners opgeroepen.

  De volgende renners zijn geselecteerd:

 • 20 nov
  2017

  Tweedejaars junior Danny Maas uit Oudenbosch maakt in 2018 deel uit van de wegploeg van BEAT Cycling Club van coach Egon van Kessel.

 • 20 nov
  2017

  Bij het Nederlands kampioenschap Teamsprint en het NK Ploegachtervolging in Omnisport Apeldoorn wisten ook diverse Brabantse renners medailles te veroveren.

  Bij de teamsprint voor de mannen was het zilver voor Harrie Lavreysen (Luyksgestel) , die samen met Jeffrey Hoogland en Nils van ‘t Hoenderdaal de tweede tijd realiseerde.

 • 20 nov
  2017

  Eddy van IJzendoorn heeft de Bavaria-veldrit van Lieshout voor elite/beloften op zijn naam geschreven. Hij bleef Roel van der Stegen en Koen van Dijke voor.

Pagina's