Een middag fiets in Eindhoven

Ruim een derde van de Nederlanders is bereid om met de fiets of e-bike naar het werk te gaan. Toch stappen zij lang niet allemaal op de fiets. Wat kunt u doen om uw werknemers wel zo ver te krijgen? Als werkgever heeft u hierin een centrale rol: de voorzieningen, regelingen en cultuur binnen uw bedrijf bepalen of werknemers de fiets als optie zien en deze daadwerkelijk gebruiken. Fietsende medewerkers leveren u direct (financieel) voordeel. Het leidt tot een lager ziekteverzuim, vitalere medewerkers, minder volle parkeerplaatsen en een lagere CO2 footprint.

Wilt u deze voordelen ook behalen en wilt u weten hoe? Kom dan maandagmiddag 20 maart van 12.30 tot 14.30 uur naar Igluu in Eindhoven en krijg in vier plenaire presentaties concrete handvatten voor het stimuleren van fietsen naar het werk. Daarnaast vindt u aanbieders van producten en diensten op onze informatiemarkt. Begin het fietsseizoen van 2017 goed en meld u hier aan voor deze inspiratiesessie.

De 4 plenaire presentaties:

B-Riders company: de Brabantse manier om mensen aan het fietsen te krijgen. Al zes werkgevers nemen deel aan het nieuwe B-Riders programma. De eerste werkgever die het contract tekende was gemeente Eindhoven. Wethouders Mary-Ann Schreurs en Jannie Visscher van gemeente Eindhoven lichten toe waarom zij meedoen en wat het hen oplevert. Noor Zwinkels van B-Riders vertelt u alles over de voordelen, effecten en spelregels. 

Kan een lease-fiets de lease-auto vervangen? Zeer zeker! De lease-fiets en met name de lease-e-bike is een nieuw fenomeen in Nederland. Werkgevers hebben diverse mogelijkheden om met de lease-fiets medewerkers op de fiets te krijgen. Rene Mackenbach van Prolease geeft namens Archipel Zorggroep aan hoe u dit doet.

De mogelijkheden van de werkkostenregeling. Veel fietsstimuleringsmaatregelen worden bekostigd uit de werkkostenregeling. Vaak horen we: “de WKR zit vol dus we kunnen niets doen”. Niets is minder waar. Nienke van der Schaaf van FiscFree(r) vertelt u in eenvoudige woorden welke mogelijkheden u heeft en hoe u slim kunt handelen binnen de regels.

Vitaliteit als vliegwiel voor fietsstimulering. Vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, gezondheid: thema’s die binnen het HRM-domein steeds belangrijker worden. Fianne Stroeken van Vitalavie geeft aan wat vitaliteit is, hoe u onder de noemer van vitaliteit fietsstimulering met concrete tools kunt vormgeven en hoe u tot meetbare resultaten komt.

Krijg deze middag nog meer fietsinspiratie!

De inspiratiesessie is onderdeel van ‘een middag fiets in Eindhoven’. Aansluitend aan de inspiratiesessie kunt u verder duiken in de wereld van de fiets. Na een drankje start de bijeenkomst over Smart Cycling Futures (SCF) met Carlo van de Weijer als dagvoorzitter. Hierin staan maatschappelijke opgaven rondom de fiets, wensen van gebruikers en de invulling hiervan door innovators centraal. 

Programma
Het programma van de gehele middag is als volgt:
12.00 uur Inloop met lunch en gelegenheid om kennis te maken met aanbieders op onze informatiemarkt
12.30 uur Inspiratiesessie fiets: Hoe krijg ik mijn medewerkers op de fiets? met 4 plenaire presentaties:

 1. B-Riders company: de Brabantse manier om mensen aan het fietsen te krijgen.
 2. Kan een lease-fiets de lease-auto vervangen? Zeer zeker!
 3. De mogelijkheden van de werkkostenregeling.
 4. Vitaliteit als vliegwiel voor fietsstimulering.

14.30 uur Netwerkborrel en informatiemarkt
15.00 uur Bijeenkomst Smart Cycling Futures

 1. Inleiding door wethouder Mary-Ann Schreurs
 2. Toelichting op het project Smart Cycling Futures (door Ruth Oldenziel)
 3. Stand van zaken Smart Cycling Futures (door Hugo van der Steenhoven)
 4. Fietsopgave in de regio Eindhoven (door Bas Braakman en Nathan Hooghof)
 5. Interview met Bas Braakman en Nathan Hooghof door dagvoorzitter Carlo van de Weijer
 6. Pitches van gebruikers
 7. Conclusies door Carlo van de Weijer
 8. Pitches van innovators
 9. Conclusies door Carlo van de Weijer
 10. Gesprek tussen Carlo van de Weijer en de AIO’s over hun onderzoek

17.30 uur Netwerkborrel en informatiemarkt