Sprinters testen benen in Ster ZLM Toer

Topwielersport in Brabant

De Ster ZLM Toer, die wordt verreden van 15 tot en met 19 juni, heeft ook dit jaar weer een groot aantal sprint toppers aan het vertrek. Onder andere André Greipel, Marcel Kittel, Dylan Groenewegen en Danilo Napolitano gaan met elkaar strijden om de etappezeges.

De etappekoers in Zuid-Nederland is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé ideale laatste voorbereidingskoers voor sprinters op de Tour de France, die op 2 juli in Normandië van start gaat. Elk jaar eindigen wel een paar etappes in een massasprint en dat geeft de sprintersploegen de kans om hun treintjes te testen met het oog op de Tour.

Daarnaast zitten er ook een paar zwaardere ritten in door de Limburgse heuvels en de Belgische Ardennen. Deze etappes zijn lastig, maar lang niet zo zwaar dan de bergritten in bijvoorbeeld het Critérium Dauphiné en de Ronde van Zwitserland, waarin de klassementsrijders als Chris Froome en Alberto Contador zich voorbereiden op de Tour de France.

De Ster ZLM Toer heeft dit jaar zeven teams uit de UCI Pro Tour aan de start. Dit zijn Lotto-Soudal, Lotto-Jumbo, Etixx-Quick Step, IAM Cycling, BMC, Giant-Alpecin en Cannondale. Verder komen er ook een aantal sterke pro continental teams aan de start, zoals Roompot-Oranje Peloton, Topsport Vlaanderen, Cofidis, Drapac, Wanty en Southeast-Wilier.

Daarnaast komen ook een aantal sterke Nederlandse continental teams aan de start met jonge talentvolle coureurs, die zich in de Ster ZLM Toer in de kijker kunnen rijden bij de grotere profteams. De koers kent twee etappes, die geheel over Brabants grondgebied worden verreden. Op donderdag 16 juni staat de etappe Oss-Oss op het programma en op de slotdag, zondag 19 juni starten de renners in Someren en wordt er gefinisht in Boxtel.

Omroep Brabant doet ook dit jaar dagelijks verslag van de Ster ZLM Toer. Iedere dag maakt de regionale omroep een samenvatting van de etappe. Op woensdag 15 juni verschijnt 's avonds een impressie van de proloog in Goes op omroepbrabant.nl. De volgende drie dagen is de samenvatting van de etappe van die dag om 18.20 uur te zien. Op zondag 19 juni is de slotrit om 19.01 uur te zien. Buiten de samenvattingen van Omroep Brabant gaat de organisatie van de Ster ZLM Toer ook zelf verslag doen van de koers. Via het Twitter-account @SterZLMToer worden volgers tijdens alle etappes van een live-verslag voorzien. De live-feed zal ook via deze website te bekijken zijn.

Uitzendschema Omroep Brabant:
15 juni een verslag op omroepbrabant.nl
16 juni vanaf 18.20 uur, vervolgens om 19.18  uur, 22.18 uur en daarna ieder uur herhaald.
17 juni vanaf 18.20 uur, vervolgens om 19.18 uur, daarna ieder uur herhaald
18 juni vanaf 18.20 uur, vervolgens om 19.19 uur, daarna ieder uur herhaald
19 juni vanaf 19.01 uur, vervolgens ieder uur herhaald.

Kijk voor de meest actuele info over de Ster ZLM Toer op www.sterzlmtoer.nl