Lekker fietsen in Brabant

Goed nieuws voor alle fietsliefhebbers in Noord-Brabant. Het fietsnetwerk in onze provincie heeft onlangs een flinke kwaliteitsimpuls gekregen. Er zijn diverse nieuwe routes gerealiseerd en tal van nieuwe overzichtspanelen geplaatst.

Bovendien is Brabant de eerste provincie in Nederland waar infopanelen op de belangrijkste routes worden voorzien van beacon technologie. Met behulp van deze innovatie met route-app kunnen fietsers actuele omgevingsinformatie ontvangen. Rijden ze bijvoorbeeld in de buurt van een gezellig pannenkoekenhuis of een boeiend museum, dan wordt dit gemeld op de app en kunnen de fietsers besluiten om hier naartoe te gaan.

Populaire fietsroutes in Brabant zijn onder andere de Van Gogh Route, de Liberation Route, de La Trappe Fietsroute, het Dommelpad en de Landgoederenroute in de Kempen. Fietsers kunnen via het verfijnde fietsroutenetwerk in Brabant, dat over de hele provincie is uitgestippeld, zelf de route en afstand van hun fietstocht bepalen.

De regio Zuidoost-Brabant is de eerste regio in Brabant waar de werkzaamheden nu zijn afgerond. De overige regio’s volgen in de loop van 2016 en 2017. Provincie Noord-Brabant heeft samen met vooral gemeenten gezorgd voor de financiering van deze kwaliteitsimpuls. Onlangs werd in Eersel de vernieuwde fietsroute feestelijk geopend door gedeputeerde Bert Pauli en burgemeester Anja Thijs-Rademakers van Eersel. De vernieuwde fietsroutes zijn één van de aandachtspunten die bijdragen aan de ambitie van Brabant om in 2020 uit te groeien tot dé toonaangevende fietsprovincie.

Doel van alle betrokken fietspartners in Brabant is om samen te werken aan een bereikbaar en aantrekkelijk Brabant voor zoveel mogelijk fietsers, dus zowel recreatieve, sportieve én functionele fietsers, die hun fiets met name gebruiken voor woon-werkverkeer. Samen zorgen zij ervoor dat fietsen door Brabant nog leuker wordt.