Blog 'Ik fiets': Wim van de Donk

Commissaris van de Koning in Noord-Brabant

Voor mij en veel andere inwoners van Tilburg is de fiets dé manier om snel en plezierig de stad te doorkruisen. Bijvoorbeeld voor een boodschap, een afspraak met vrienden of een bezoekje aan een café of restaurant. Toen ik nog colleges gaf, was het verreweg de gemakkelijkste vorm van woon-werkverkeer: een rustig ritje van 10 minuten naar de universiteit met de tas onder de snelbinders. Tilburg en trouwens ook de meeste andere steden in Brabant,  zijn dan ook gemaakt voor de fiets. Je moet er niet aan denken dat iedereen voor korte ritjes de auto pakt.

Wanneer het mooi weer is, vind ik het heerlijk om op mijn fiets een tochtje door het Brabantse land te maken. Het landschap, de natuur en niet te vergeten de prachtige monumenten, boerderijen en kerken maken Brabant wat mij betreft de fietsprovincie bij uitstek. Ook de elektrische fietsprovincie. De e-bike is in tegenstelling tot wat veel mensen vermoeden niet alleen bij de oudere Brabanders populair.

Mijn ervaring is dat je op de fiets op een zomerse dag altijd wel een activiteit of een leuk terras in de buurt kunt vinden. Kom je uit Tilburg en ben je je wekelijkse fietskilometers weer langzaam aan het opbouwen? Dan raad ik brouwerij La Trappe aan. Slechts een kwartiertje stevig door trappen!