Aanvalluh

Winnaars hebben een plan, verliezers altijd een excuus

Als het goed is zien we de geel-zwarte shirts van LottoNL-Jumbo in de komende weken veelvuldig vooraan in de etappes van de Tour de France. De Nederlandse ploeg gaat niet voor een hoge klassering in het algemeen klassement, maar wil zoveel mogelijk etappezeges binnenhalen.

Met sprinter Dylan Groenewegen en zijn gangmakers Timo Roosen, Robert Wagner en Tom Leezer gokt de ploeg op  successen in de massasprints. Primoz Roglic en Jos van Emden kunnen scoren in de tijdritten en Paul Martens, George Bennet en Robert Gesink moeten het gaan doen in de bergetappes.

Na een flets optreden in de voorjaarsklassiekers draait het de laatste weken beter bij de supermarktploeg. Ritwinst voor Timo Roosen (Tour des Fjords) en Koen Bouwman (Criterium Dauphiné), de eindzege van George Bennet in de Tour of California, de formidabele tijdritzege van Jos van Emden in Giro d’Italia en de proloogwinst van Primoz Roglic en twee etappezeges in de Ster ZLM Toer wijzen op progressie. Daarnaast werd Steven Kruijswijk na een teleurstellende Giro weer derde in het eindklassement van de Ronde van Zwitserland.

Garantie op succes in de Tour bieden deze successen niet en de generale repetitie bij het NK in Montferland leverde ook niet het gewenste resultaat op. Maar met een flinke dosis lef, moraal en werklust is veel te bereiken.

Het zou mooi zijn als de renners van LottoNL-Jumbo tijdens de Tour de France ook eens mee springen in een vroege vlucht. Gewoon aanvalluh en maar zien waar het schip strandt…  Ook dat is goed voor de moraal. Niet geschoten is altijd mis. Winnaars hebben een plan, verliezers altijd een excuus.

Wielerliefhebbers zitten niet te wachten op excuses, maar zien liever aanvallers met een plan. Na de successen van Tom Dumoulin en Jos van Emden in de Giro zou het mooi zijn als in de Tour de France opnieuw een Nederlandse ritzege kan worden gevierd.