Van Pakfiets tot Zeker-op-tijd: 4 vernieuwende fietsinitatieven

Beoordelen:
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Van Pakfiets tot Zeker-op-tijd: 4 vernieuwende fietsinitatieven

Nederland loopt voorop als het gaat om slimme mobiliteitsoplossingen. De fiets is daarin natuurlijk niet weg te denken. We zetten vier interessante vernieuwende fietsinitiatieven op een rij, gezien op Innovation Expo 2018 in Rotterdam.

#1 Zeker-op-tijd
We gebruiken de smartphone waarschijnlijk allemaal wel eens om een route op te zoeken, maar hoe handig zou het zijn als je smartphone je ook zou vertellen hoe lang het nog duurt voordat een verkeerslicht groen wordt? Zeker-op-tijd is een app die fietsers automatisch aanmeldt bij intelligente verkeerslichten. Als fietser kun je zien hoe lang het duurt tot groen en hoe lang het groene licht blijft branden. Op deze manier moet de doorstroming voor fietsers verbeteren.

#2 Bitride Bike Sharing
Is de aanleg van laadinfrastructuur een drempel voor het gebruik van een elektrische fiets? Bitride biedt een deelfiets-systeem met elektrische fietsen die zichzelf op kunnen laden.

#3 Pakfiets
Tijd op de parkeerplaatsen te vervangen door een fietsenstalling, maar dan letterlijk! Pakfiets biedt een abonnement waarbij drie of zes deelfietsen worden geleverd, inclusief fietsenstalling en onderhoud. De fietsenstalling past precies in een parkeervak.

#4 CycleSpark
Hoe vervoer je goederen door de stad, zonder gebruik te maken van een vrachtwagen? CycleSpark biedt elektrische vrachtfietsen, die een gewicht tot wel 500 kilo aan kunnen! Vriendelijke vrachtvoertuigen die onze steden schoner en stiller moeten maken dus.

Meer inspiratie
Dit was maar een kleine greep uit de vele vernieuwende mobiliteitsoplossingen die elk jaar het licht zien. Bekijk voor meer inspiratie de Brabantse fietsinnovaties in onderstaand filmpje.

Laat je inspireren door vernieuwende, innovatieve projecten op het gebied van de fiets.
Contact: Jolanda Smit - van Oijen (06-11078501)