Succesvol fietsstimuleringsprogramma B-Riders krijgt vervolg

Beoordelen:
Gemiddeld: 5 (2 stemmen)

Succesvol fietsstimuleringsprogramma B-Riders krijgt vervolg

De auto laten staan en de fiets pakken naar je werk: ruim 4.000 forenzen zetten sinds 2013 de stap dankzij B-Riders. Het succesvolle fietsstimuleringsprogramma van de provincie Noord-Brabant krijgt na vijf jaar een vervolg. B-Riders wordt overgenomen door een consortium van Mobility on the Move B.V. en RingRing B.V. en gaat verder als zelfstandig project.

Mobility on the Move gaat het programma Go Velo aanbieden aan Brabantse werkgevers. Go Velo is ontwikkeld vanuit het gedachtengoed van B-Riders en de ervaringen en inzichten die ermee zijn opgedaan. Ring-Ring, een bewezen landelijk opererend fietsprogramma, heeft een aanbod voor de Brabantse gemeenten. Beide partijen gaan samenwerken om het gebruik van de fiets verder te stimuleren.

Programma B-Riders
B-Riders biedt forenzen die de auto laten staan en naar het werk fietsen, een fietskilometervergoeding of puntenspaarprogramma. Alle B-Riders krijgen bovendien een eigen coaching-app. Deze slimme app registreert alle ritten, minuten en kilometers, geeft feedback en stimuleert om door te gaan.

Stimuleringsprogramma's werken
Gedeputeerde Christophe van der Maat: “In de afgelopen jaren hebben we een groot aantal forenzen kunnen verleiden om de auto te laten staan, ook doordat bedrijven zich als B-riders-company aan het programma hebben verbonden. Als overheid hebben we geïnvesteerd in de ontwikkeling van zo’n programma en hebben we laten zien dat stimuleringsprogramma’s echt werken om het reisgedrag van mensen te veranderen. Nu is het tijd om het programma over te dragen, zodat marktpartijen het verder uit kunnen rollen."

De aanpak en de resulaten van het programma B-Riders zijn opgenomen in een eindrapport. Dit rapport is hier te downloaden.

In de afgelopen jaren heeft B-Riders een groot aantal forenzen kunnen verleiden om de auto te laten staan.
Contact: Janneke Scheepers (0620964998)