Gevraagd: jouw hulp bij onderzoek toekomstige snelfietsroutes

Beoordelen:
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Gevraagd: jouw hulp bij onderzoek toekomstige snelfietsroutes

- De enquête is inmiddels gesloten - 

De komende jaren worden zes nieuwe snelfietsroutes aangelegd in Brabant, zodat jij nog sneller van A naar B kunt fietsen. Om dat zo goed mogelijk te kunnen doen, hebben we jouw hulp nodig. Je kunt helpen door een enquête in te vullen met vragen over jouw fietsgebruik en persoonlijke ervaringen. Door mee te doen, maak je kans op leuke prijzen.

De resultaten worden gebruikt om de geplande snelfietsroutes zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij je wensen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. Onder de deelnemers verloten we twee keer twee vrijkaarten voor een dagje uit naar keuze, zoals de Efteling, Safaripark Beekse Bergen of SpaPuur Beauty & Welness. Ga naar de enquête >>

Ervaring van huidige fietsers op de routes
Op de (toekomstige) snelfietsroutes wordt de komende weken bovendien geflyerd. Fietsers ontvangen een uitnodiging om mee te doen aan een enquête specifiek over die routes. De provincie wil graag weten wat zij van de huidige route vinden en hoe ze die ervaren. De resultaten dan kunnen worden vergeleken met de beleving over een paar jaar, als de snelfietsroutes klaar zijn.

Op 27 en 29 november 2018 worden hiervoor flyers uitgedeeld op de routes Eindhoven-Helmond, Uden-Veghel en Nistelrode-Uden. Op 4 en 6 december zijn de routes Tilburg-Waalwijk, Waalwijk-Den Bosch en Breda-Tilburg aan de beurt. Ook deze deelnemers maken kans op een leuke prijs.

Snelfietsroutes in Brabant
Snelfietsroutes zijn fietsroutes van goede kwaliteit: breed, vaak van rood asfalt en ze hebben een goede belijning en markering. Drukke en gevaarlijke oversteken worden aangepast of er wordt bijvoorbeeld een tunnel of viaduct aangelegd. Op die manier is het lekker doorfietsen.

Zo wordt fietsen naar het werk een aantrekkelijker optie. Fietsende werknemers zijn fitter en minder vaak ziek. Ze dragen bij aan een beter milieu en de steden worden beter bereikbaar. Help de toekomstige snelfietsroutes nog beter maken! Doe mee aan het onderzoek via deze link. 

- De enquête is inmiddels gesloten -

Help de toekomstige snelfietsroutes nog beter maken, doe mee aan het onderzoek.
Contact: Mathijs Ransijn (0652794055)