Drie Brabantse bedrijven benoemd tot fietsambassadeur van ministerie

Beoordelen:
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Drie Brabantse bedrijven benoemd tot fietsambassadeur van ministerie

De Brabantse bedrijven de Efteling, Enexis en Fujifilm mogen zich voortaan tot de fietsambassadeurs van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) rekenen. Samen met negen andere fietsambasseurs in Nederland gaan zij in de praktijk laten zien hoe je medewerkers stimuleert om te fietsen. 

Steeds meer bedrijven richten zich vol enthousiasme op hun fietsstimuleringsbeleid. Fietsen is niet alleen goed voor het milieu, medewerkers die fietsen zijn ook nog eens gezonder. Staatssecretaris Van Veldhoven neemt nu het voortouw om deze inzet en ervaring te benutten. 

Meer werknemers op de fiets
De staatssecretaris wil deze kabinetsperiode 200.000 forenzen op de fiets krijgen. Om andere organisaties te inspireren, heeft zij elf enthousiaste bedrijven in heel Nederland benoemd tot 'fietsambassadeur'. Onder meer de Efteling, Fuji, Zalsman, de Radboud Universiteit, Automotive-bedrijf Amega en UMC Groningen omarmen de fiets. 

Samen gaan zij zich inzetten om meer werknemers uit de auto op de fiets te krijgen. De fietsambassaseurs fungeren als voorbeeld voor anderen en als klankbord voor de staatssecretaris. Op www.defietsambassadeurs.nl kun je kennismaken met de bedrijven en de ambassadeurs.

Vol enthousiasme gaan elf organisaties aan de slag als fietsambassadeur.
Contact: Jolanda Smit - van Oijen (06-11078501)